piv logo


Adresas: Mokyklos g. 3,
Alytaus r., Pivašiūnų k.,
Pivašiūnų sen.
LT-64482 LIETUVA

Įstaigos kodas: 190245865
Tel.: (8 315) 29 331, (8 315) 29 332
Fax,: (8 315) 29 303
El. paštas: pivasiunugimnazija@gmail.com
Patyčių dėžutė

patyciu dezute logo

Pamokų laikas
1. 8.30 9.15
2. 9.25 10.10
3. 10.20 11.05
4. 11.25 12.10
5. 12.25 13.10
6. 13.20 14.05
7. 14.15 15.00
8. 15.10 15.55
Sveikatiada

Sveikatiada logo PNG

face

zzz

25sveika mokykla logo 

AM logo geltonas

kk

2013-09-30

„RINKIS ATEITĮ DABAR“
renginys Pivašiūnų vidurinėje mokykloje 2013-09-30

Žmogui, kuris žino, kur eina, pasaulis duoda kelią.
Kelią į asmeninę laimę, kelią į sėkmingos karjeros viršūnę.

(D.S.Džordanas)

Paskutiniąją žvarbaus rugsėjo dieną Alytaus rajono abiturientai susirinko Pivašiūnų vidurinėje mokykloje, kurioje vyko ugdymo karjerai renginys „Rinkis ateitį dabar“. Džiugu, kad į renginį atvyko visos rajono vidurinės mokyklos bei gimnazijos, dalyvavo net 111 rajono abiturientų. „Nesitikėjome tokio didelio dalyvių susidomėjimo“,- džiaugėsi renginio iniciatorė Lietuvos mokinių parlamento Alytaus regiono pirmininkė Donata Bankauskaitė ir renginio organizatorė direktoriaus pavaduotoja ugdymui, ugdymo karjerai koordinatorė mūsų mokykloje Virginija Venčkauskaitė.

„Kodėl būtent toks renginys? Bendraudama su savo bendraamžiais, supratau, kad didžioji dalis jų – nežino stojimo tvarkos, tad nusprendėme imtis iniciatyvos. Taip ir gimė renginio idėja“,- kalbėjo Donata.

Ugdymo karjerai programos tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams ugdytis karjeros kompetencijas, būtinas sėkmingam mokymosi krypties, profesijos ir / ar darbinės veiklos pasirinkimui, perėjimui iš mokymo aplinkos į darbinę aplinką, tolesnei profesinei raidai ir mokymuisi visą gyvenimą. Su ugdymu karjerai programa supažindinti mokinius būtina kuo anksčiau. Taigi pirmoji mūsų renginio dalis „Rinkis ateitį dabar“ buvo skirta mūsų mokyklos 9, 10, 11 klasių mokiniams. Su jais dirbo Alytaus miesto konsultantės Jūratė Liutkuvienė ir Elektrėnų miesto konsultantė Giedrė Užkuraitė. Po pirmojo užsiėmimo konsultantės pasiskirstė darbus atskirai 10, 11 klasėms ir integravo ugdymo karjerai užsiėmimus į tuo metu esamas pamokas. Mokiniai liko patenkinti.

Dalyvaudami ugdymo karjerai užsiėmimuose mokiniai aiškinosi, kokią įtaką žmogaus asmenybės savybės, gabumai, interesai, kompetencijos ir vertybės turi jo karjeros kelio pasirinkimui. Atlikdami pateiktas užduotis, mokiniai atskleidė savo stiprybes ir tobulintinas puses, apžvelgė ir įvertino asmeninę patirtį bei pasiekimus. Suvokė esamus ir būsimus socialinius vaidmenis, galėjo aiškiau įsivaizduoti savo ateitį ir karjeros perspektyvas.

Antrą renginio dalį „Rinkis ateitį dabar“ sveikinimo žodžiais pradėjo Pivašiūnų vidurinės mokyklos direktorius Pranas Jauneika bei Alytaus rajono savivaldybės tarybos sekretorius Simas Salickas. Sveikinimus palydėjo skambi Pivašiūnų vidurinės mokyklos mokinių daina. Netrukus prasidėjo ir pagrindinė renginio dalis – kompetentingų lektorių paskaitos. Pirmoji pranešimą skaitė LAMA BPO konsultantė Odeta Kardauskė, kuri supažindino abiturientus su 2014 m. bendrojo priėmimo tvarka. Mokiniai džiaugėsi, galėję išgirsti informaciją iš pirmų lūpų, juk gyvai perteikiama informacija visada suprantamesnė bei geriau įsimenama nei moksliškai pateiktas tekstas interneto platybėse. Po informatyvios konsultantės paskaitos savo patirtimi dalinosi ir Seimo narys Remigijus Šimašius. Seimo narys negailėjo naudingų patarimų susirinkusiems abiturientams. „Siūlau Jums išklausyti visus duodamus patarimus, tačiau priimkite tik tuos, kuriuos duoda laimingi žmonės“,- kalbėjo R.Šimašius.

Didelį įspūdį renginio dalyviams paliko kalba.lt generalinio direktoriaus Ryčio Jurkėno paskaita „Kaip tinkamai išsirinkti specialybę, kuri man geriausia?“. R.Jurkėnas nevengė aštrių pastabų šiuolaikiniam jaunimui, paskaitą iliustravo vaizdžiais pavyzdžiais, lektorius pabrėžė, fizinio aktyvumo svarbą žmogui. Tam pritarė ir Birutės bataliono vadas pulkininkas leitenantas Mantas Paškevičius, pristatęs karjeros planavimo perspektyvas kariuomenėje.

Džiugu, kad didžioji dalis dalyvavusių abiturientų buvo patenkinti renginiu bei dalinosi savo įspūdžiais: „Mano nuomone, renginys buvo reikšmingas ir reikalingas kiekvienam abiturientui, nes renginio metu mes praturtinome savo žinių bagažą, kuris mums pravers jau netrukus. Apibendrindama, galiu pasakyti, kad paskaitos padėjo užpildyti informacijos spragas apie 2014 m. bendrąją priėmimo tvarką. Taigi dėkoju už renginį organizatoriams,“– džiaugėsi Butrimonių gimnazijos abiturientė Agnė Ramanauskaitė.

„Geriausia tai, kad sužinojau, kaip tiksliai naudotis LAMA BPO internetiniu puslapiu bei konkursinio balo skaičiuokle, džiaugiuosi, kad išgirdau gerų patarimų, kaip atrasti pačią artimiausią profesiją sau,"- teigė Daugų Vlado Mirono gimnazistė Ligita Lesniauskaitė.

„Rinkis ateitį dabar“ man suteikė daug naujų žinių. Labai patiko paskaitos, lektoriai sugebėjo sudominti ir paprasta jaunimo kalba išdėstyti savo mintis. Pagaliau sužinojau, kokia bus 2014 metų bendrojo priėmimo tvarka, kokių egzaminų man prireiks bei gausybę kitų naudingų dalykų. Tikiuosi, kad mokyklose dažniau bus vykdomi tokie renginiai,“- dalinosi įspūdžiais Pivašiūnų vidurinės mokyklos mokinė Akvilė Sabaliauskaitė.

„Į renginį važiavau, kad pagilinčiau žinias, kurių man tikrai prireiks jau pavasarį. Nemažai dalykų nežinojau, taigi renginys tikrai buvo naudingas. Bene įdomiausias pranešėjas buvo kalba.lt generalinis direktorius. Viską apibendrinus, galiu pasakyti, kad nesigailiu dalyvavusi šiame renginyje, nors ir teko praleisti nemažai svarbių pamokų,“- Simno gimnazistė Marija Šadurskaitė.


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/clients/client294/web378/web/images/stories/renginiaii2013_2014/rinkisateitidabar

Alytaus rajono Pivašiūnų vidurinės mokyklos informacija




 
Sukurta naudojant Rush Tide.